İzmir’de yapımı süren Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolu ve bağlantı yollarının bazı kesimleri dün gece itibariyle trafiğe açıldı. Kuzey Ege Otoyolu adı verilen projenin tamamlanmasıyla İzmir Çevre Yolu Ege Üniversitesi Hastanesi kavşağından Çandarlı çıkışına kadar olan mesafe yaklaşık 40 dakikada geçilebilecek.
2017 yılında ihalesi yapılan Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyolu ve bağlantı yollarının bir kısmı, dün gece saat 00.01 itibariyle hizmete girdi. İzmir’de önemli sanayi ve turizm merkezlerinin bulunduğu kuzey aksında trafik sorununa önemli ölçüde çözüm sağlayacak Kuzey Ege Otoyolu projesinin bölgedeki Petkim, Tüpraş, demir çelik fabrikaları, limanlar ve organze sanayi bölgelerinin bulunduğu Aliağa güzergahı ile Foça’daki turizm merkezlerinin hızlı ulaşım ihtiyacının karşılanması sağlanacak. Yaklaşık 96 kilometrelik otoyolun tamamı ise bu yıl sonu tamamlanacak.
Trafik yoğunluğuna göre garanti araç sayısının 35 bin olduğu otoyolda, inşası devam eden kısımların da kısa zamanda trafiğe açılması bekleniyor.
Kaynak:İHA
Sanal Şantiye sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.