İçindekiler
Mühendislik Öğrencileri Ne Tür Laptoplar Tercih Etmeli?
Mühendislik öğrencileri ne tür laptoplar tercih etmeli sorusuna geçmeden önce, dilerseniz İşlemci ve RAM hakkında konuşalım. Bunlar, gerek İnşaat mühendisliği okuyan öğrenciler için gerekse diğer mühendisliklerde okuyan öğrencilerin laptop alırken ilk kontrol etmesi gereken özelliklerdir.
İnşaat Mühendisleri tarafından en çok Sap2000, AutoCAD , Revit , 3ds Max , Sketchup ve diğer 3D oluşturma ve görselleştirme programları kullanılır. Diğer Mühendislikler için kullanılan programların gereksininmleri de aşağı yukarı aynıdır. O yüzden bir bütün olarak ele alacağız. Yani bu içerik her mühendisliğe uygundur.
- Öncelikle mühendislik için gerekli asgari bilgisayar özellikleri; 8. nesil Intel Core i5 işlemci, ve minimum 8 GB RAM olmalıdır.
Bu, günümüzde dizüstü bilgisayarlar için iyi bir “giriş seviyesi” standardıdır. Ancak, projeleriniz çoğunlukla 2D ise 8GB iyi olsa da renderleme gibi ciddi görevler yapacaksanız veya 3D projeler üzerinde çalışacaksanız bu yeterli değildir. Aslında, dizüstü bilgisayarınızda ne kadar çok RAM varsa o kadar iyi olur. İlk başta daha fazla RAM’e sahip bir dizüstü bilgisayar satın alamıyorsanız, yükseltilebilir olup olmadığını ve daha fazla RAM ekleyip ekleyemeyeceğinizi kontrol edin. Bu çok önemlidir
Dikkate alınması gereken başka bir diğer şey ise , depolama birimidir. Daha yüksek bir fiyata gelseler bile, katı hal sürücüler (SSD), makinenizin hızlı bir şekilde önyükleme yapmasını ve yazılımınızı geleneksel bir HDD’den daha pürüzsüz ve daha hızlı çalıştırmasını sağlar. SSD’li bir dizüstü bilgisayar veya hızlı başlatma için SSD ve ek depolama alanı için HDD içeren bir çözüm seçmelisiniz.
Çoğu CAD ve 3D modelleme programının sistem gereksinimlerine baktığınızda, özel bir grafik kartının kullanışlı olacağını göreceksiniz. İnşaat Mühendisliği için bir dizüstü bilgisayar seçerken bunun gerekli bir özellik olduğunu düşünüyorum. Bir dizüstü bilgisayar satın alırken, en azından giriş seviyesi Nvidia GeForce MX150 olan bir grafik kartı seçin.
Şimdi ne tür dizüstü bilgisayarlara bakacağımıza dair bir fikriniz olduğuna göre, Daha detaylı bakalım ve adım adım nelere bakmanız gerektiği konusuna geçelim.
Herhangi bir sorunuz veya öneriniz varsa yorumlar kısmındada bize sormaya çekinmeyin!
Bir Mühendislik Öğrencisinin Bilgisayar Ararken Bakması Gereken Yedi Temel Özellik
Yüksek Hızlı İşlemci
Dizüstü bilgisayarınızın işlemcisi CPU veya merkezi işlem birimi olarak bilinir. Bu aslında bir nevi bilgisayarın beyni sayılır. Bilgisayarınızın donanım ve yazılımından komutları yorumlamak ve yürütmekle görevlidir.
CPU’lar saat hızlarına göre ölçülür.
Temel olarak, işlemcinin herhangi bir saniyede komutları ne kadar hızlı yorumlayabildiği ve çalıştırabildiği sistemdir. GHz olarak ölçülen saat hızı ne kadar yüksek olursa, bilgisayar o kadar hızlı çalışır.
Bir dizüstü bilgisayarın ne kadar hızlı çalıştığını belirleyen tek faktör CPU değildir. Buna rağmen, çok önemli faktörlerden biridir.
Mühendislik öğrencileri, video düzenleme ve renderlama 3D yazılımlar kullanma ve arada oyun oynama gibi dizüstü bilgisayarlarına güç gerektiren birçok işlem yapmak isteyecektir. İşlemcinin GHz değeri ne kadar yüksek olursa, dizüstü bilgisayar o kadar hızlı ve verimli çalışır.
CPU, dizüstü bilgisayarın dahili bir bileşenidir, yani anakarttaki bir sokete takılır. Bu nedenle, bir dizüstü bilgisayar satın alırken, zaten aradığınız CPU’ya sahip bir dizüstü bilgisayar bulmak isteyeceksiniz.
Mühendislik İçin En İyi İşlemci?
Bilgisayarı için Intel Core i7 ve üstü işlemci seçmiş olan bir öğrencinin; oyun, video ve film düzenleme, CAD ve 3D yazılımlar ve çok daha fazlası gibi güç gerektiren görevleri yerine rahatlıkla getirebileceğini söyleyebiliriz, tabi burada unutmamamız gereken bir kısım daha var ki bilgisayar sadece işlemciden oluşmaz, diğer özelliklerin de bununla doğru orantılı olduğu varsayıldığında bunlar yapılabilir, diğer özelliklerin hepsini inceleyeceğiz zaten o yüzden rahat olun.
Not: Her İntel Core i7 işlemci, İntel core i5 işlemciden daha iyidir diye bir yanılgı var. Bu kısmen doğru olsa da tamamen doğru değildir, 9. nesil bir i5 işlemci 6. nesil bir i7 işlemciden çok daha iyi performans gösterir. O yüzden bilgisayar alırken buna çok dikkat edin. İşlemciye dikkat ettiğiniz gibi kaçıncı nesil olduğuna da bakım
Birden Fazla Çekirdek
CPU bilgisayarın beyni olsa da yeterli değildir. CPU’nun da sınırları vardır, yani saat hızı ve bilgileri işledikten sonra ne kadar etkili bir şekilde soğuyabileceği fiziksel sınırlarına ulaşır.
Bir CPU’nun doğruluğunu koruması için, birden çok çekirdekli bir dizüstü bilgisayar satın almak en iyisidir.
Çekirdek Nedir?
Çekirdek, işlemcinin talimatlarını aldığı ve hesaplamaları gerçekleştirdiği yerdir. Bu nedenle, dizüstü bilgisayarınız ne kadar çok çekirdeğe sahipse, işlemcinin fiziksel sınırlarını aşmadan işini yapması için o kadar iyidir.
Bir mühendislik öğrencisinin dizüstü bilgisayarında, CPU, artan miktarda yazılımla daha fazla sayıda görev gerçekleştirecektir. Dizüstü bilgisayarda daha fazla çekirdek olduğunda, dizüstü bilgisayarın hızı ve etkinliği sabit kalır.
İdeal Çekirdek Sayısı Nedir?
Bir mühendislik öğrencisinin dizüstü bilgisayarında aranacak ideal miktar 4’tür. Asgari sayı genellikle 2 olarak kabul edilir.
Büyük Bellek
Bellek, bilgisayarınızın hemen kullanım için sakladığı bilgileri ifade eder. Yüksek hızda çalışır ve bilgisayarın verilere hızla erişmesini sağlar.
Bir uygulamaya her çift tıkladığınızda veya bir belge açtığınızda bellek kullanırsınız. Bu veriler bilgisayar kapatıldığında hemen kaybolur.
Bellek, depolama ile karıştırılmamalıdır- depolama bilgisayarınızdaki kalıcı verilerdir-. Ancak bu terimi daha sonra tartışacağız.
Peki Ne Tür Bir Belleğe, Ve Ne Kadara İhtiyacınız Var?
Mühendislik dizüstü bilgisayarları için en iyi bellek biçimi RAM veya rasgele erişimli bellektir.
RAM, verilerin bellekteki konumundan bağımsız olarak veri öğelerini neredeyse aynı anda okuyarak veya yazarak çalışır.
Bir dizüstü bilgisayarda RAM miktarı arttıkça, daha büyük dosyalarla daha hızlı çalışabilirsiniz.
Microsoft Word gibi temel bilgisayar işlemleri yüksek miktarda bellek gerektirmez. Bununla birlikte, mühendislik sınıflarında kullanılan kapsamlı yazılım programları, verilerin üretilmesi için daha fazla bellek alanı gerektirir.
Daha yüksek bir RAM bu programların hızlı çalışmasını sağlar. Büyük veritabanları, büyük görüntü dosyaları ve büyük uygulamalar büyük bellek gerektirir.
Öğrenciler için mühendislik dünyasında, 16GB RAM yeterli miktarda bellek olarak kabul edilir.
Ayrıca, bazı dizüstü bilgisayarların RAM’inizi satın aldıktan sonra yükseltmenize izin vermeyeceğini unutmayın, bu nedenle uygun miktarda RAM’e sahip bir dizüstü bilgisayar satın aldığınızdan veya yükseltilebilir olup olmadığını iki kez kontrol ettiğinizden emin olun.
Depolama Alanı
indiamartBellek, dizüstü bilgisayarınız kapanır kapanmaz kaybolan bilgileri ifade ederken, depolama, dizüstü bilgisayarınızda sonsuza kadar kalan tüm bilgilerdir.
Depolamayı, kaydettiğiniz tüm e-postalar ve belgeler veya bilgisayarınıza indirdiğiniz CAD ve CAM gibi programlar gibi düşünün.
En İyi Depolama Alanı Nedir/Hangisidir?
Bir mühendislik dizüstü bilgisayarı için, en uygun depolama türü, Solid State Drive veya hepimizin bildiği üzere SSD’dir.
Sabit disklere, CD’lere ve DVD’lere veda edin, çünkü bunlar dizüstü bilgisayarınızdaki bilgilerin işlenmesini yavaşlatacaktır.
SSD ve diğer depolama yöntemleri arasındaki en büyük fark, verilerin nasıl saklandığıdır. Diğer depolama yöntemleri, hızın bu disklerin dönüşüne bağlı olduğu mıknatıslanmış diskler kullanır. Öte yandan SSD’nin hareketli parçası yoktur. Veriler bellek modüllerinde saklanır ve bulundukları yerden bağımsız olarak çok hızlı bir şekilde erişilebilir.
SSD, 10 GB / sn’ye yakın hızları okur. Gördüğünüz gibi hiç de fena değil!
Dizüstü bilgisayarınıza büyük dosyalar, programlar ve yazılımlar indirirken, yüksek kapasiteyi işleyebilen ve yine de yıldırım hızıyla sağlayabilen bir depolama sistemine ihtiyacınız olacaktır.
Küçük bir not: Eğer seçtiğiniz ssd boyutu yeterli değilse ekstradan depolama alanı temin ettiğinizden emin olun. 1 TB Harddisk gibi
Dizüstü Bilgisayar Ekranı ve Grafikleri
Mühendisliğin özü yaratıcılıktır.
Öğrenciler dizüstü bilgisayarlarını grafik tasarlamak, yeni şeyler üretmek ve paylaşmak için kullanacaklar. Bu nedenle, yüksek kaliteli ekran ve grafiklere sahip olmak çok önemlidir.
Ancak, taşınabilirlik öğrenciler için önemli olduğundan, en büyük ekrana sahip bir dizüstü bilgisayara sahip olmak her zaman en iyi seçenek olmayabilir.
Hareketlilik ihtiyacını dengelerken; boyut, çözünürlük, ekran tipi ve grafik işlemciyi göz önünde bulundurmak gerekir.
Aşağıdakiler, optimum dizüstü bilgisayar ekranı ve grafikleri için dikkate alınması gereken üç temel özelliktir.
Çözünürlük
Çözünürlük, ekrandaki piksel sayısını ifade eder. Miktarlar, ekrandaki sayı sayısına göre ekran boyunca piksel sayısına göre listelenir.
Daha yüksek çözünürlük, ekrandaki görüntülerde daha fazla ayrıntı ve artırılmış çalışma alanı sağlar.
Bir mühendislik bilgisayarı için ideal miktar 1920 x 1080’dir. Bu ne kadar çok artarsa, fiyat etiketi de katlanarak artar. Mühendislik derslerinde kullanılan standart programlar için 1920 x 1080 yeterince iyi çalışacaktır.
Ekran Türü
Ekran tipi, LCD panel için kullanılan teknolojiyi (geçirgen, aktarıcı veya yansıtıcı) ve ayrıca ekran üzerindeki kaplamayı ifade eder. Her ikisi de görüntülerin nasıl göründüğünü etkiler.
İki ana ekran tipi TN ve IPS’dir. TN en sık kullanılan ve en ucuz olanıdır. En güçlü özelliği, en hızlı yenileme oranlarını sunmasıdır. Bu, TN’yi hızlı hareket eden görüntülerle uğraşan oyuncular arasında popüler bir seçim haline getirir.
Bununla birlikte, TN, açıların ve renklerin dar görüntülenmesine sahiptir, yani genel olarak daha az kapak görüntülenir.
IPS, içinden geçen ışık üzerinde daha iyi kontrole sahiptir. Bu nedenle TN’den daha yüksek renk ve izleme açıları sunar. Buradaki dezavantaj, IPS’nin daha yavaş yenileme hızları çalıştırması ve daha pahalı olmasıdır.
Mühendislik dizüstü bilgisayarları için, IPS genellikle daha iyi bir alternatif olarak kabul edilir. TN’den daha yavaş çalışmasına rağmen, günlük çalışma ve görüntü düzenleme için üstün görüntü kalitesi sunar.
Grafik İşlemci
Grafik işlemciye GPU veya grafik işlem birimi de denir.
Bu bilgisayar çipi, görüntülerin oluşturulmasını hızlandırmak için hızlı matematiksel hesaplamalar yapar. Basitçe söylemek gerekirse, bir GPU bilgisayarınızdaki görüntüleri manipüle etmenin etkili bir yoludur.
GPU, CPU ile birlikte çalışır -, bu sizin bilgisayar işlem biriminiz veya bilgisayarınızın beyinleridir. GPU, CPU’nun daha verimli çalışabilmesi için bazı görevleri CPU’nuzdan kaldırır.
Çekirdekler hakkındaki konuşmuştuk, bir dizüstü bilgisayar yalnızca CPU ile çalıştığında, bellek çekirdekleri aynı anda yalnızca küçük komut dizilerini işleyebilir. GPU ise yüzlerce çekirdekten oluşuyor. Bunun anlamı, dizüstü bilgisayarınızın daha hızlı ve daha etkili çalışacak olmasıdır.
Açıkçası, mühendislik alanında bu çok önemli bir özelliktir.
CPU’nun yanında GPU sunan bir dizüstü bilgisayar arayın.
Uzun Bir Garanti Süresi
Öğrenci olarak garantili bir ürün almanız şarttır. Kimse sırf onarım için yılda birkaç kez mağazaya gitmelerini gerektiren bir dizüstü bilgisayar satın almak istemez. Ve kabul edelim ki, dizüstü bilgisayarlar kampüste sürekli bir şekilde dolaşarak, sırt çantasından masaya transferle birlikte makul miktarda aşınma ve yıpranma alıyor.
İdeal olarak, 2 yıl garantili + bakım veren bir dizüstü bilgisayar bulun.
Karşılanabilirlik | Fiyat Performansı
bloombergHerkesin bildiği gibi öğrenci olmak kolay değil, zor zamanlarınız olabiliyor.
İşi bitiren bir dizüstü bilgisayar istiyorsunuz, ancak ekonomik bir fiyatı olsun istiyorsunuz. Bu konuda aslında yapabilecek pek bir şey yok gibi görünüyor zira son zamanlarda bilgisayar fiyatları aldı başını gitti ve biraz da zor iner gibi görünüyor. Yine de karamsarlığa kapılmanın lüzumu yok, bazı firmaların özel günler ve haftalar için indirimleri oluyor o günleri takip edebilirsiniz.
Bunu göz önünde bulundurarak, bütçenize göre dizüstü bilgisayar almaya çalışın.
Sonuç
Yukarıda tartıştığımız önemli özellikleri özetlemek adına kısa bir liste yaptım. Geçen sene bilgisayar alırken epey bir işime yaramıştı. Siz de hangisi fark etmeksizin bir mühendislik öğrencisi olarak bir dizüstü bilgisayar satın alırken aşağıdaki noktaları aklınızda bulundurun.
- Intel Core i7, yüksek hızlı bir işlemci için en iyi seçeneklerden biridir.
- i7 bulamazsanız bile en azından 8. nesil İntel Core i5 olduğundan emin olun.
- 4 çekirdekli bir dizüstü bilgisayar seçin.
- 16 GB RAM bellek için en iyi seçimdir.
- SSD (Solid State Drive) depolama açısından en iyisini sunar.
- Dizüstü bilgisayar ekranı ve grafiklerini seçerken, CPU ile birlikte iyi gitmesi için 1920 x 1080 çözünürlük, IPS ekran tipi ve bir GPU (Grafik İşlem Birimi) tercih edin.
- 2 yıl garanti ve hasar bakımı, idealdir.
Ve satın alınabilirlik söz konusu olduğunda, tüm üniversite birikimlerinizi sadece bu öğeye harcamamaya dikkat edin.
Umarım bu yazdıklarımın size bir faydası dokunur.
Herhangi bir sorunuz veya öneriniz varsa yorumlar kısmında bize sorun!
Bu aralar ne alsam diye düşünüyordum arama yaparken bu parametreleri kullanacağım . Teşekkürler :)
Değerli yorumunuz için teşekkürler. Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.
Takipte Kalın!
Merhabalar öncelikle içerik için teşekkürler çok faydalı işler yapıyosunuz. Önereceğiniz fiyat performans notebookları var mıdır? Autocad ve sup gibi programları kaldırabilecek şimdiden teşekkürler yazılarınızı takipteyim.
Merhaba yorumunuz için teşekkürler.
Bütçenizi söylerseniz daha yerinde bir tavsiye verebilirim.
Oldukça yerinde bir yazı olmuş. Emeğinize sağlık.
Teşekkürler! Takipte Kalın!
Abe 4000 liraya dizüstü bilgisayar tavsiyen var mı boğaziçi üniversitesi inşaat mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim gelecekte işimi görecek bir bilgisayar almak istiyorum.
Merhabalar!
Yukarıda belirttiğim şartları sağlayacak bir bilgisayar işini görecektir. Bütçenin üzerine biraz ekleme yapman gerekebilir. Yine kafana takılacak soru olursa, sorabilirsin.
Kolay gelsin.
Bende bu aralar bir bilgisayar almayı düşünüyordum ve hangi model, hangi özelliklere sahip bir bilgisayar almayı tam kestiremiyordum. Bu yazınız benim için çok faydalı oldu. bundan dolayı emeğinize sağlık. Yazılarınızın devamını bekliyorum.
Merhaba!
Eğer içerik hoşuna gitmiş ve işine yaramışsa amacımıza ulaşmışız demektir. Aklına takılan her soruyu sorabileceğini lütfen unutma.
Sanal Şantiye bu yüzden var.
Merhabalar size bir sorum olacak. Okula bilgisayar götürmek gerekli mi. Eğer gerekli değilse laptop yerine masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum çünkü ailemin yanında okuyorum boşuna laptopa para vermeyeyim diye düşündüm. ( inşaat müh.)
Merhabalar Mert.
Okuduğun üniversiteye bağlı olarak bazı derslerde ihtiyacın olabiliyor(matlab, autocad vs.).Onun dışında okula götürmek şart değil. Bu derslerin verildiği çoğu üniversitede bilgisayarlar zaten bulunuyor, ama sen yine bir araştır derim.
Masaüstü bilgisayar toplama çok güzel fikir bu arada.
Okul hayatında başarılar dilerim. Takipte Kal :)
Şu sıralar önerebileceğiniz laptop var mıdır?
Size mailden de mesaj attım. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Merhabalar. İlginiz için teşekkürler. Yazımda belirttiğim kriterleri sağlayacak bir bilgisayar işinize yarayacaktır. Bunun yanında tavsiye edebileceğim birkaç markayı mail üzerinden size göndereceğim. Takipte Kalın.
Sizce AMD Ryzen gibi işlemciler de kullanılabilir mi? Ryzen 7 2700x bunun için iyidir diye düşünüyorum. Ayrıca ekran kartının burada ne gibi bir önemi var? Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar.
https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-7400-vs-AMD-Ryzen-7-2700X/3886vs3958 sitesinden Amd Ryzen işlemcileri ile İntel işlemcileri karşılaştırabilirsin. Ekran kartı ise mühendis-mimar bilgisayarının olmazsa olmazıdır. sorun yaşamamak adına en az 4gb olduğuna emin olman gerekir (harici)
Umarım yararlı olmuştur.
Takipte ve sağlıkla kal..
Yorum için teşekkürler. Sizden 5000-7000tl bandında bir laptop önerisi alabilir miyim? Tekrardan teşekkürler.
https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v15-6/ ekteki laptop özellikleri itibarı ile uygun olacaktır. Detaylı araştırma yapmadığım için aynı özellikte daha ucuz laptoplar olabilir. Siz yinede bir detaylı araştırın
https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a5-v15-5-2/
Bu bana daha tercih edilebilir geldi ama işlemcisi daha düşük olduğu için emin olamadım. Sizin fikriniz nedir?
Endüstri mühendisliği okuyorum. Şu an laptop araştırıyorum acaba asus zenbook ux431fn nasıl bir laptop veya önerdiğiniz bir laptop var mı?
Merhaba.
Verdiğin örnekteki bilgisayarın ekran kartı dışında herhangi bir eksikliği yok. Ama endüstri mühendisliğinde kullanılan programları, dolayısıyla program gereksinimlerini bilmediğimden dolayı verdiğin bilgisayar ve ekran kartı gayet iyi de olabilir.
Merhaba
Makine mühendisliği okuyorum.Laptop alma düşüncesindeyim 5000-7000 arası bir laptop öneriniz var mı?
ayrıca monster için uzun ömürlü değil deniliyor siz ne düşünüyorsunuz
2015 yılında monster abra a5 v.1.2 almıştım. 1 kere pil değiştirdim onun dışında hiçbir sorun çıkartmadı hala da kullanıyorum. monster iyidir. biraz ağır diğer bilgisayarlara göre, taşırken yoruyor.
2015 yılında monster abra a5 v.1.2 almıştım. 1 kere pil değiştirdim onun dışında hiçbir sorun çıkartmadı hala da kullanıyorum. monster iyidir. biraz ağır diğer bilgisayarlara göre, taşırken yoruyor.
Lenova l340 gtx 1650 li modeli nasıldır 1050 li modeli ile arasında büyük fark olur mu
Merhabalar. gtx1650 ekran kartı gtx 1050 ekran kartından %48 kadar daha iyi performans gösterir. Şu linkten daha detaylı bir cevaba ulaşabilirsin.
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-1650-vs-Nvidia-GTX-1050/4039vs3650
Merhaba biyomedikal mühendisliği 1.sınıftayım. Autocad, c++ gibi programlar kullanıyoruz.Daha detaylı fikir elde edebilmek için işime yarayabilecek bilgisayar önerileri yapabilir misiniz?
Merhabalar.
Autocad 2020 gereksinimleri aşağıdaki gibidir.
İşletim Sistemi : Microsoft Windows 7, Windows 8.1 ve Windows 10 ile uyumludur. Ancak sadece 64 bit işletim sistemi desteklenmektedir. Autodesk artık 32 bit işletim sistemlerine destek vermediğini duyurmuştu.
RAM : 8GB RAM yeterli ancak 16GB RAM olursa daha iyi çalışacağını vurgulanıyor.
Disk Alanı : 6-8 GB lık bir alan yeterlidir. Lakin hem yükleme işlemi hem de yükleme sonrasında daha verimli çalışılabilmesi için 10-15 GB lık bir boş alan hazırlamanız tavsiye edilir.
Ekran Kartı : Ekran katı malumunuz bir CAD yazılımı için belki de en önemli konudur. Autodesk tarafından yayınlanan, yüksek çalışma kapasitesine sahip ekran kartları autodesk’in web sitesinden https://knowledge.autodesk.com/certified-graphics-hardware şu link üzerinden ulaşabilirsiniz.
c++ sistem gereksinimleri için microsoftun sitesinde yayınlanan https://docs.microsoft.com/tr-tr/visualstudio/releases/2019/system-requirements şu makalaye göz atabilirsiniz.
Laptop önerisine gelecek olursak yazıda da belirttiğim gibi şu özellikleri taşıması gerek;
Intel Core i7, yüksek hızlı bir işlemci için en iyi seçeneklerden biridir.
i7 bulamazsanız bile en azından 8. nesil İntel Core i5 olduğundan emin olun.
4 çekirdekli bir dizüstü bilgisayar seçin.
16 GB RAM bellek için en iyi seçimdir.
SSD (Solid State Drive) depolama açısından en iyisini sunar.
Dizüstü bilgisayar ekranı ve grafiklerini seçerken, CPU ile birlikte iyi gitmesi için 1920 x 1080 çözünürlük, IPS ekran tipi ve bir GPU (Grafik İşlem Birimi) tercih edin.
2 yıl garanti ve hasar bakımı, idealdir.
Sonra pişmanlık yaşamamanız adına laptop tavsiyesi yapmıyorum lakin bu özelliklere sahip herhangi bir laptop işinize kesinlikle yarayacaktır.
Merhabalar.Revit,SAP2000,Tekla Structures gibi bilimum ağır programları iyi düzeyde çalıştıracak PC için minimum sistem gereksinimleri sizce ne olmalıdır ? Bütçe mevzu bahis olmadan ne tür bir PC işimi görür cevaplarsanız çok sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim :)
Merhabalar.
Bütçe konusu sorun değilse içiniz rahat olsun o zaman:)
Revit için;
Intel i7/i9,ve amd için daha üst modelleri( 64-bit CPU)
en az 16gb ram 30gb disk alanı
Sap2000için;
Intel i7/i9, AMD Athlon X4/Ryzen, ve daha üst modelleri( 64-bit CPU)
en kötü 8gb ram siz yine de 16gb temin edin.
Tekla Structers için; (Tekla Structural Designer 2019i için bakıyoruz)
OS: 64-bit Microsoft Windows 7 SP1 / 8.1 / 10
cpu için; i5 8. nesil ve üzeri (i7, i9 son nesiller gibi)
Grafikler için:min. 1600 x 900 çözünürlük (1920 x 1080 ya da üzeri tavsiye edilir)
Kısaca özetleyelim. Eğer bütçe sorun değil diyorsan yukarıda saydığım parametrelerdeki ürünlerin en son çıkanlarından temin et. Şayet bunu yaparsan hiçbir sorun yaşaamzsın. Ortalama bütçe düşünenler için minimum sistem gereksinimleriyle belirttim, program yine kullanılabilir ama kasılma ve donmalarla karşılaşmanız çok olası olur. Yararlandığım kaynakları aşağıya yazıyorum. Direkt oradan da bakabilirsiniz.
https://teklastructures.support.tekla.com/support-articles/tekla-structures-2019-hardware-recommendations
https://teklastructuraldesigner.support.tekla.com/support-article/2985345
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-1650-vs-Nvidia-GTX-1050-Ti/4039vs3649
https://knowledge.autodesk.com/support/revit-products/learn-explore/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-Autodesk-Revit-2020-products.html
https://www.csiamerica.com/products/sap2000/system-requirements
merhabalar ben inşaat fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. üniversite sürecinde ve mezun olduktan sonra kullanabileceğim bir laptop almak istiyorum. işlemcisi hakkında tereddütlerim vardı ama bu yazıyı okuduktan sonra i7 işlemcide karar kıldım. tek karar veremediğim ve bilgi sahibi olmadığım konu ekran kartı nasıl olmalı? GX1050/1650 mi almam gerek yoksa MX250-330 olanlar kullanacağımız programlarla işimi görür mü? Şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar.
Yazzımda da belirttiğim gibi işlemci kadar işlemcinin kaçıncı nesil olduğu da çok önemlidir. i7’de karar kılmışsanız kaçıncı nesile ihtiyacınız olduğunu da iyi anlamanız gerekir.
Ekran kartı hakkında;
https://laptopmedia.com/comparisons/nvidia-geforce-gtx-1650-laptop-vs-mx250-25w-the-gtx-gpu-is-two-times-faster-than-the-mx-one-but-the-latter-is-much-cheaper/ şu bağlantıdan gtx işlemci birimlerinin mx işlemci birimlerinden daha hızlı daha iyi olduğunu görebilirsin. Tabi başka parametrelerde işin içinde olabiliyor. Gtx işlemci birimlerini Mx işlemci birimlerine tavsiye etmen daha doğru olur diye düşünüyorum.
Kısaca özetleyecek olursam i7 8. nesil ve üstü+ gtx 1050ti, gtx 1650 ve üstü gpu bulunan bir laptop işini görecektir. Ama bilgisayarın sadece bunlardan oluşmadığını da unutmamak gerekir, diğer özellikler de buna paralel olmalıdır.
2007 model Sony Vaio VPCF11S1E (https://www.sony.com.tr/electronics/support/laptop-pc-vpc-series/vpcf11s1e/specifications) ve
2012 model Asus N56VZ (https://www.asus.com/tr/Laptops/N56VZ/)
laptop ile saydığınız bütün programlarla hiç takılmadan çalışabiliyorum. İkisine de SSD hdd taktım. En pahalısını almanıza gerek yok. Ortala fiyatlı fiyat-performans ürünü alın kafi.
Yorum için teşekkürler, sanırım fiyat konusunda haklısın ama iyi araştırmakta fayda var.
HP 7WG51EA/i3-5005U/4GB RAM/256SSD/Intel HD Grafik/15”/W10/Siyah
Ve
ACER Swift1/SF114-32-P3JY/Pentium N5000/4GB/128 SSD/UHD/14 FHD/Win10 Laptop Silver
Arasında kaldım fiyat olarak bu aralıkta bir şey arıyorum. Mühendisliğe yeni başlayacağım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhabalar. Özellikleri itibarı ile karşılaştırdığımızda, HP 7WG51EA/i3-5005U/4GB RAM/256SSD/Intel HD Grafik/15”/W10/Siyah seçeneği çok daha mantıklıdır. (ssd kapasitesi fazlalığı, ekran boyutu 15.6inç vs)
Hangi mühendislik olduğunu söylerseniz daha çok yardımım dokunabilir.
Biyomühendislik icin laptop arıyorum . Lab kayitlarim sunumlarım için kullanicagim ve bir yandan da yazılım kodlama alanında uğraşmak istiyorum . Nasıl bir laptop önerirsiniz . Yukarıdaki özelliklerin aynisi, üstü veya altı olarak da belirtebilirsiniz.
Merhabalar. Bahsettiğiniz işler için kullanmanız durumunda yukarıda bahsini geçtiğim özellikler yeterli olacaktır. Hatta biraz fazla bile olabilir, ek olarak kullanmak istediğiniz başka bir program(Cad, 3D çizim vs.) varsa değişkenlik gösterebilir.
Merhaba, makine mühendisliği okuyacağım ve işimi görecek laptop arayisindayim. Size birkaç sorum olacaktı.
1. 4000-7000₺ arası, mühendislik için önerebileceğiniz bir laptop var mıdır?(daha mantıklı seçimler varsa bütçe artırılabilir)
2. Hangi marka laptop tercih edilmeli?
3. Önümüzdeki günlerde herhangi bir indirim bekleniyor mu?
İlginiz ve vaktiniz için şimdiden teşekkürler.
Merhabalar. Öncelikle indirimlerle ilgili herhangi bir bilgim yok. Bunun için alışveriş sitelerini ya da laptop markalarının duyurularını takip ederek öğrenebilirsin. İlk sorun için verdiğim liste için kriterleri sağlayan herhangi bir laptop işine yarayacaktır. Bu özellikleri barındıran ortalama bir laptopun fiyatı aşağı yukarı 6000-7000 TL arası olacaktır. Marka önerisi için tavsiyelerim şu şekildedir. Msi, monster, lenovo, casperi, asus bu markalardan yukarıda belirttiğim kriterleri sağlayan bir laptop alabilirsin.
https://www.vatanbilgisayar.com/urun_kiyaslama/?productIds=108076,106780
Bu iki laptop arasinda kaldim..ekran kartlari cok mu eski. Gunluk kullanimda fark edilir mi ?
Aslinda kafama takilan ekran kari disinda cekirdek sayisi ve islemci hizi arasinsaki farklar . Siz hangisini onerirsiniz ?
İşlemci hızı ve diğer birçok avantajı için
LENOVO IDEAPAD S340 CORE İ5 10210U laptopunu öneririm.
Bu bilgilendirici yazı için öncelikle teşekkürler.Bilgisayar veya yazılım mühendisliği okumak istiyorum ve laptop almak istiyorum ama acayip kararsızım bana güvendiğiniz bir laptop önerisinde bulunur musunuz?
Merhaba, değerli yorumun için teşekkürler.
Marka ve Laptop önerisini elimde yalnızca yeterli bilgi olduğu takdirde yapıyorum. Yazılım ve Bilgisayar mühendisliği için yukarıdaki koşulları sağlayan bir laptop işini görecektir. Daha spesifik bir sorun varsa sormaktan çekinme.
monster,lenovo,asus ve acer markalarından hangisini önerirsiniz?
Aşağıdaki yorumunda belirttiğim gibi monster’ı öneririm
merhaba bu sene elektrik ve elektronik müh. kazandım. önerebileceğiniz laptop var mıdır
Merhaba, yorumun için teşekkürler. Direkt marka ya da laptop tavsiyesinde bulunmasam da elektrik ve elektronik mühendisliği için laptopta olması gereken asgari özellikleri şöyle sıralayabilirim. Bu özelliklere sahip ve yüksek laptoplardan biri işini görecektir.
i7 Intel Core işlemci
i7 olmasa bile en azından 8. nesil İntel Core i5 olduğundan emin ol.
4 çekirdekli
16 GB RAM
Depolama için SSD (Solid State Drive) en iyisini sunar.
Minimum 4gb ekran kartı
Harici olarak buna eşdeğer nvidia ya da amd ekran kartı
monster,lenovo,asus ve acer markalarından hangisini önerirsiniz?
Merhaba,
Diğer markaları kullanmadım ama yaklaşık 2 yıldır monster kullanıyorum. Şu ana kadar beni yarı yolda bırakmadı. İnşaat mühendisliği ve mimari ile ilgili her programı rahatlıkla çalıştırıyor. Tek bir problemi var o da gereğinden fazla ağır. Aslında pek sorun etmemek gerekiyor neticede ofis değil oyun bilgisayarı. Başka sorun olursa sormaktan çekinme. Sağlıcakla…
İlgin için teşekkürler.Bu laptoplar hakkında da düşüncelerinizi alabilir miyim?
https://www.hepsiburada.com/dell-vostro-3590-intel-core-i5-10210u-16gb-1tb-512gb-ssd-15-6-freedos-fhd-tasinabilir-bilgisayar-n2072vn3590emea-u10-p-HBV00000URN4F
https://www.hepsiburada.com/msi-gf63-thin-9scxr-618xtr-intel-core-i5-9300h-8gb-256gb-ssd-gtx1650-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000VPSTM
Yani hangisini alma mı önerirsiniz?
DELL birçok özelliğiyle önde görünüyor olsa da ekran kartı biraz düşük ekran kartı da 4gb olsaydı düşünmeden al derim çünkü özellik ve f/p konusunda örnekteki msi laptopundan çok daha iyi duruyor.
DELL 16gb ram 512gb ssd i5 10. nesil ve 2gb ekran kartı
Msi 8 gb ram 256 gb ssd i5 9. nesi 4gb ekran kartı
Gördüğün gibi msi bir ekran kartında daha önde duruyor. Msi laptopunun fiyatının bu özelliklere rağmen çok daha fazla olmasının sebebi oyun bilgisayarı olması ve buna göre dizayn edilmiş olması oyun için düşünüyorsan msi uygundur ama mühendislik programları için yeterli olmayabilir.
İkisinden birini alacağım illa diyorsan dell daha mantıklı derim ama ekran kartını daha iyi olabilir.
Cevap ve ilginiz için teşekkür ederim.
Merhaba
Bu sene inşaat mühendisliği kazandım hafif ve okulda kullanacağım programları çalıştırabilecek bir bilgisayar arıyorum acaba bu bilgisayar gerekli programları çalıştırmak için yeterli midir?
https://www.vatanbilgisayar.com/uyeBilgi/lenovo-ideapad-5-core-i5-1035g1-1-0ghz-8gb-512gb-ssd-14-mx330-2gb-w10.html#
Merhaba Efe, Gösterdiğin bilgisayarın birçok iyi özelliği var ama ekran kartı ram ve işlemci bir mühendislik bilgisayarı olamayacak düzeyde. Pekala kullanılabilir yine ama sorun yaşayabilirsin.
Programları rahat kullanabilmen adına sistem gereksinimleri şu şekilde olmalı;
Ram 16 gb
Ekran kartı 4gb
i7 nesil intel işlemci
Kardeş bilgiler için teşekkür ederim fakat aklıma takıla sorular var mesela bugün media mark ta bir görevli mühendislik programları için işlemcinin sonunda H harfi olması gerektiğini söyledi bunu bi sormak isitorum yani mesela bi casper s500 bilgisayar yeterli olmaz mı mühendislik programları için eğer o olmaz dersen excalibur mu monster mı cevaplarsan çok memnun olurum teşekkürlerç
bahsettiğim s500 modelinin ekran kartı 2gb mx230 bu arada
Ekran kartının 4gb olması çok daha iyi bir tercih olur. Excalibur mu Monster mı soruna gelecek olursam, iki laptop da oyun bilgisayarı özellik bakımından yukarıda verdiğim notlardaki özelliklere hangisi daha yakın veya daha iyi özelliğe sahipse onu almanı tavsiye ederim. Mesele burada hangi marka değil laptopların sahip olduğu özelliklere göre en iyi olanın seçilmesidir.
hocam merhabalar 6-8 bin tl arasında inşaat mühendisliği için önerebileceğiniz bir laptop var mı ? teşekkürler
Merhaba verdiğin fiyat aralığı için https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a7-v12-1-5/ bunu öneririm. Biraz ağır ama uçar bu bilgisayar:)
teşekkürler hocam
Merhaba makine mühendisliğini kazandım hem okurken hem sonrasında çalışırken kullanabileceğim bir Bilgisayar arıyorum
https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t7-v20-2-1/
Bu Bilgisayarı almayı düşünüyorum ama yine de size sormak istedim bu model nasıl yada yine monstar işimi görecek daha uygun hangi model alabilirim
Merhabalar, öncelikle şunu söyleyeyim. Nvidia RTX2060var bu bilgisayarda:) Yani inan hiçbir problem yaşamazsın. Üstelik monster servis ve hasar bakımı konusunda inanılmaz iyi. Eğer bütçen yeterli ise bunu alman yerinde olacaktır. Dikkatli kullandığında yıllarca kullanabilirsin.
13bin civarı bütçem var. Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyorum. Lenovo legion 6gb ekran kartı 16 GB Ram 522gb SSDli laptobu düşünüyorum. Bu fiyata başka önerebileceğiniz var mı.
Merhaba, önerdiğin laptop gayet güzel. Hiçbir sorun yaşanmadan her bilgisayar mühendisliği programını kullanabilirsin. Aynı bütçe için iş bilgisayarı kategorisinde olan https://www.monsternotebook.com.tr/huma/monster-huma-h5-v2-1-1/ bilgisayarına göz atabilirsin.
İyi günler. Bilgisayar mühendisliği için uygun ancak hafif bir bilgisayar var mı önerebileceğiniz?
Merhaba,
Fiyat konusunda biraz daha detaylı açıklama yaparsan daha çok yardımım dokunacaktır.
Merhaba ben bilgisayar mühendisliği 1.sinifim ve bilgisayar alicam ama biraz daha uygun bi fiyat olmalı önerebileceğiniz bilgisayarlar nelerdir
Merhaba,
Fiyat konusunda biraz daha detaylı açıklama yaparsan daha çok yardımım dokunacaktır.
Merhabalar. Mekatronik mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim. Okul için laptop almayı düşünüyorum. Bütçem maksimum 13.000tl. Kullanacağım programlar genel olarak şunlar: AUTOCAD SOLIDWORKS SOLIDCAM ANSYS MATLAB Visual Basic C / C++ PROTEUS (isis – ares)ideCAD 3DS Max Sap 2000 Primavera Photoshop. Önerebilir misiniz?
Merhaba,
Bu programları rahat olarak açacağını düşündüğüm https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t7-v20-2-1/ şu modeli almanı tavsiye ederim. Oyun bilgisayarıdır. Özellikler bakımından diğer bilgisayarlar ile karşılaştırıldığında fiyat/performans oranı harikadır ve diğer markalara oranla çok uygun fiyattadır. Bakım ve garanti konusunda da çok iyi bir markadır. Son karar senin elbette dilersen biraz daha araştırabilirsin.
AUTOCAD SOLIDWORKS SOLIDCAM ANSYS MATLAB Visual Basic C / C++ PROTEUS (isis – ares)ideCAD 3DS Max Sap 2000 Primavera Photoshop programlarını kaldıracak maksimum 13bin tl olan bir laptop önerebilir misiniz
Merhaba,
Üstte de dediğim gibi https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t7-v20-2-1/ laptopu işini görecektir.
Merhabalar. Apple Macbook Air 2020 inşaat mühendisliği programları AutoCAD, sap2000 Tekla, sta4cad etabs vs bunlar için uygun mudur tavsiye eder misiniz. Onun dışında 6-7 bin lira bütçeye uygun önerebileceğiniz pc’ler nelerdir?
Teşekkür ederim şimdiden
Merhaba, macbook’un özellikleri bunda kilit rol oynayacaktır. Tam olarak özellikleri belirtmeniz halinde yorum yapabilirim.
Bunun dışında 6000-8000 TL arası şu laptop’u öneririm. https://www.monsternotebook.com.tr/abra/monster-abra-a7-v12-1-5/
Merhabalar macbook pro 13 almayı düşünüyorum, endüstri mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. Özellik olarak 12.799 tl ye 8 gb ram, i5. 8.nesil, 512 gb ssd, intel iris plus 645 li bir macbook pro mu yoksa 15.999 tl ye 16 gb ram, i5. 10.nesil, 512 gb ssd, intel iris plus lı bir macbook pro mu daha mantıklıdır. eğer bana 1.seçenek yetecekse onu almayı düşünüyorum. Onun dışında önerebileceğiniz laptop var ise tavsiyelere açığım.
Saygılar…
Merhaba,
Macbooklar sundukları özellikler açısından fiyat/performans bilgisayarları değillerdir. Verilen ücret fazlayken özellikler pek iyi değildir diğer laptop modellerine göre. O yüzden ilk baştan macbook mu yoksa diğer laptoplar mı bir seçim yapman gerekir. İlk bilgisayarda işlemci ve ssd işini görür yalnız ekran kartı ve ram fiyata göre çok düşük. O yüzden sana tavsiyem bırak macbooku https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t7-v20-2-1/ Monster al. bu özellikler macbookta olsaydı fiyat 30 binden aşağı olmazdı.
Mekatronik mühendisliği için laptop önerin varsa alabilirim
Fiyat belirtmemişim Max 8 9 bin TL olacak şekilde düşündüm. Mekatronik mühendisliği için önerinizi alabilir miyim
Dün bir fiyatlara bakayım diye araştırdım açıkcası belirttiğiniz aralıkta en iyi pc bu;
https://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-lenovo-ideapad-l340-81ll00ewtx-i7-9750hf-16-gb-1tb-128-gb-ssd-16-gb-gtx1650-17-3-full-hd-notebook-fiyati,784651744.html
Merhaba, öncelikle bilgiler için teşekkür ederim. Bu yıl hazırlığım ve seneye itü fizik mühendisliğine başlayacağım. Zorunlu derslerim arasında Autocad, Solidworks ve programlama derslerim var. Ben de geçen hafta lenovo ideapad l340 gaming laptopu aldım. Ancak tereddütlerim var ve tasarım olarak sevemedim. Rami tek slot ve 8gb ayrıca ssd 256. İşlemci i5 9. nesil. Ekran kart gtx 1650. Genelde ekran kartı mx olanlar önerilmedi ve bu laptopu tercih etmeme neden oldu. Sizce bahsettiğim programlar için işlemci mi yoksa ekran kartı mı önceliğim olmalı? İ7 nin güçlü bir işlemcisi ve mx330 ekran kartı işimi görür mü? Yardımcı olursanız sevinirim.
Belirttiğiniz programları çalıştırır, ancak performans konusunda zamanla ki bu zaman 2 3 sene yavaşlamaya başlar. Okul bitene kadar işinizi görür diye düşünüyorum.
Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Belirttiğim programlar için İ7 nin güçlü bir işlemcisi ve mx330 ekran kartı işimi görür mü? Yardımcı olursanız ve 8 – 9 bin aralığında sahip olduğum laptoptan üstün bir laptop önerebilirseniz sevinirim.
https://www.trendyol.com/dell/inspiron-5401-s65g7f82n01-i7-1065g7-8gb-512gb-ssd-freedos-mx330-14-fhd-p-46504143?boutiqueId=519404&merchantId=106664
Sizce bunun ekran kartı ve hafızası yeterli olur mu ?
Merhaba,
Mx’lerin neden tavsiye edilmediğini şu linkten inceleyebilirsin. https://versus.com/tr/nvidia-geforce-gtx-1650-vs-nvidia-geforce-mx330
Gtx 1650, mx330’dan çok daha iyidir. Ekteki laptop için ise hafıza yeterlidir.
Monster in 16gb ram 256gb ssd 1tb hdd. gtx 1650 refresh inşaat mühendisliği için yeterli olurmu
Teşekkür ederim. Şöyle sorsam daha iyi olur sanırım ;ekran kartı mı yoksa işlemci mi önceliğim olmalı ? Mx330 ve i7 işlemci bahsettiğim programlar için yeterli olur mu?
Laptop bileşenleri birlikte çalışır. Öncelik söz konusu dğeildir. Laptop sadece ekran kartı veya işlemci ile performanslı çalışmaz. Her iki bileşenin de giderdikleri gereksinimler vardır o yüzden bileşen konusunda öncelik aramamanız gerekir.
Size tavsiyem şudur:
4 gb ekran kartı
i7 8. nesil ve daha üst işlemci
Merhaba abi,Ben makine mühendisliği öğrencisi olarak aşağıdaki linkteki bilgisayarı almayı düşünüyorum(bu sene hazırlık okuyacağım,fiyatlar pahalandığı için biraz ucuzlamasını bekleyeceğim).Tanıdığım bir abi bu bilgisayarın i3 10.nesil olmasının bir sıkıntı oluşturmayacağını i5 8.nesile eşit olacağını söyledi.Ayrıca 2gb’lik harici ekran kartı olduğu için işimi rahatlatacağını söyledi.Ancak farklı bir yerde sonunda U harfi bulunan işlemcilerin performansının biraz daha düşük olduğunu duydum.Baktığım işlemci de Intel Core i3 10110U yani sonunda U var.Ayrıca yine başka bir yerde bu bilgisayarın ekran kartı olan Nvidia GeForce MX130 nın çok da iyi olmadığını duydum.Sizce bu bilgisayar üniversitede işimi görür mü?
= https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-ip3-15iml-intel-core-i3-10110u-8gb-256gb-ssd-mx130-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-81wb00b1tx-p-HBV00000UZWIZ?magaza=Hepsiburada
bilgisayar mühendisliği için bilgisayar arıyorum öneriniz var mıdır
Lenovo ThinkBook 15 Gen2 20VE0072TX2 i5-1135G7 16 GB 256 GB SSD 2 GB MX450 W10H Dizüstü Bilgisayar
İnşaat mühendisliği programları için yeterli mi acaba emin olamadım
Merhaba. Ben elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim ve bilgisayar almak istiyorum. Huawei matebook 13 almayı düşünüyorum. Ozellkilerini ozetliycek olursam 16gb ram 512gb ssd var ama ekranı 13 inch. Sizce almalı mıyim, işimi görür mü?
Arkadaşlar monster markasından uzak durun. Başlangıçta herşey çok güzel. Özellikler güzel , kasa sağlam olmasada donanım özellikleri güzel. Ama iş dayanıklılığa ve uzun ömüre gelince orada durun. Monster aldıysanız bilinki garanti bittikten sonra bilgisayar kısa sürede her an bozulabilir. Sanki ayarlamışlar. Ve ücretsiz arıza tespitinden sonra pişkin pişkin size söyleyecekleri şey anakart değişecek. Ve istedikleri ücret bilgisayarın o günkü fiyatının yarısı olacaktır. Bu değişmez. MONSTER. Alıyosanız bunları bilerek alın. Hayırlı olsun şimdiden.
Merhaba, endüstri mühendisliği öğrencisiyim. Mühendislik programlarını kullanmanın yanında bir genç olarak oyun da oynamak istiyorum. Yukarıda saydığınız kriterlere ek olarak oyun oynamak için ne gerekir saydıklarınız yeterli midir ne önerirsiniz?
Merhaba ben bilgisayar mühendisliği bölümü öğrencisiyim. 17-25 k aralığında bilgisayar önerileriniz var mıdır bana ??
Endüstri mühendisliğine başlıyorum nasıl bir laptop alayım yardımcı olabilir misniiz