Yeni Mezun Mühendislere 18 Ay Yurtdışı Fırsatı

5

Birçok kişinin hayalidir yurt dışında çalışmak. Özellikle yeni mezunlar için kariyerine yurt dışında başlamak bulunmaz bir nimet olabilir. Siz de yurt dışında çalışma imkanlarını araştırıyorsanız tam size göre bir haberimiz var. Avustralya belki aradığınız fırsat olabilir!

Avustralya Devleti, Yeni Mezun Mühendis Çalışma Vizesiyle (Skilled–Recognised Graduate Visa (subclass 476)) Avustralya’da 18 aya kadar mühendislerin çalışmaları için özel bir vize olanağı sağlıyor. Bu vize sonrası eğer çalıştığınız kurum size sponsor olursa ve diğer gerekli koşulları sağlarsanız sürekli oturma izni ve vatandaşlık olanağı da sunuyor.

Avustralya Yeni Mezun Mühendis Vizesini Hangi Bölüm Mezunları Alabilir?

  • İnşaat mühendisliği
  • Yapı mühendisliği
  • Elektrik ve elektronik mühendisliği
  • Mekanik, üretim ve bitki mühendisliği
  • Maden ve malzeme mühendisliği
  • Çevre Mühendisliği
  • Kimya Mühendisliği

Peki bu vize size Avustralya’da ne hakkı sağlıyor?

  • Çalışma
  • Eğitim görme
  • Ailesini yanında Avustralya’ya götürme
  • Başka vizelere başvuru
  • İngilizce eğitimi
  • 18 ay süresince sınırsız giriş-çıkış seyahat etme hakkı tanır.

Önceleri “Avustralya’nın tanıdığı” sadece 4 Türk Üniversitesinin (ODTÜ, BOĞAZİÇİ, BİLKENT ve İTÜ) bulunduğu kabul edilen mühendislik fakülteleri listesi yakın zamanda güncellenen anlaşma sonucunda, birçok Türk Üniversitesini kapsar hale getirilmiştir. Okuduğunuz üniversite ve bölüm ABET veya MÜDEK listesinde ise vizeyi almak için tek yapmanız gereken diğer koşulları sağlamak. Üniversitenizin listede olup olmadığına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

ABET ONAYLI ÜNİVERSİTELER

MÜDEK ONAYLI ÜNİVERSİTELER

 

Avustralya Yeni Mezun Mühendis Çalışma (Skilled–Recognised Graduate Visa (subclass 476)) Koşulları ise Şunlar:

  • MÜDEK veya ABET listesinde olan bir bölüm ve üniversiteden mezun olmak.
  • Mezuniyet tarihiniz belirtilen akreditasyon tarihi kapsamında olmalı
  • Mezuniyetinizden sonra en çok 2 yıl içinde başvurmanız
  • Başvuruda yaşınızın 31’den az olması
  • Uluslararası İngilizce Sınavı olan IELTS’in her bir bölümünden (listening, reading, writing ve speaking) en az 6 puan almanız gerekmektedir.

Detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Kaynak: avustralyagocajansi.com

 

 

 

5 YORUM

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here